Λεύκανση Δοντιών

Λεύκανση δοντιών

Η λεύκανση δοντιών αποτελεί μία σύγχρονη μέθοδο της αισθητικής οδοντιατρικής και σας βοηθάει να αποκτήσετε ένα κατάλευκο και υγιές χαμόγελο.

Λεύκανση στο ιατρείο

Η λεύκανση πραγματοποείται συνήθως σε δύο ή τρεις επισκέψεις στο ιατρείο οι οποίες διαρκούν περίπου 30 λεπτά η κάθε μια. Γίνεται καλός καθαρισμός και στίλβωση των δοντιών, ενώ οι υπάρχουσες τερηδόνες και τα χαλασμένα σφραγίσματα αντικαθίστανται. Σε κάθε επίσκεψη καταγράφεται η απόχρωση των δοντιών του ασθενή έτσι ώστε στο τέλος της θεραπείας να μπορεί ο ασθενής να ελέγξει τη διαφορά.

Λεύκανση στο σπίτι

Όσον αφορά τη λεύκανση στο σπίτι ο οδοντίατρος παίρνει αποτυπώματα από τα δόντια του ασθενούς, έτσι ώστε να κατασκευαστούν ειδικοί εξατομικευμένοι μαλακοί νάρθηκες. Κατά τη δεύτερη συνεδρία ελέγχεται ο νάρθηκας, αν εφαρμόζει σωστά στο στόμα, ενώ παράλληλα ο οδοντίατρος δίνει οδηγίες για τη χρήση του λευκαντικού παράγοντα σε συνδυασμό με το νάρθηκα. Θα χρειαστεί να φοράτε το νάρθηκα ή κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας ή μία δύο ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας ανάλογα με το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί. Η όλη διαδικασία κρατά συνήθως δύο εβδομάδες και κάθε εβδομάδα θα πρέπει να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο, για να ελέγχει το αποτέλεσμα.